Transport GRATUIT la comenzi de peste 300 Lei!

7 pasi simpli pentru o curatenie de primavara eficienta cu produsele de uz casnic de la Evalix

7 pasi simpli pentru o curatenie de primavara eficienta cu produsele de uz casnic de la Evalix

Primăvara este un moment perfect pentru a reîmprospăta și curăța casa după lunile reci de iarnă. Cu ajutorul produselor de uz casnic de la Evalix, poți aborda această sarcină într-un mod organizat și eficient. Astfel, casa și grădina ta vor fi pregătite pentru sezonul cald. În acest articol, te vom ghida pas cu pas pentru o curățenie de primăvară eficientă, rapidă și fără efort, cu ajutorul articolelor de uz casnic de la Evalix.
 


Pasul 1: Pregătirea materialelor și echipamentelor de curățenie
 


Înainte de a începe curățenia de primăvară, asigură-te că ai toate materialele și echipamentele necesare la îndemână. Magazinul Evalix oferă o gamă variată de produse de uz casnic pentru a te ajuta să realizezi o curățenie eficientă și temeinică. Livrăm foarte rapid prin curier direct la ușa ta tot ce ai nevoie, la cele mai prietenoase prețuri. 

 

1.1. Alegerea produselor de curățenie
 

În funcție de suprafețele și materialele pe care intenționezi să le curăți, alege soluțiile de curățare potrivite pentru fiecare sarcină. Cel mai probabil, vei avea nevoie de detergenți, dezinfectanți și soluții pentru curățarea pardoselilor, geamurilor, mobilierului și suprafețelor din baie și bucătărie.
 

1.2. Echipamentele necesare
 

Asigură-te că ai la îndemână mături, lavete, mopuri, perii și raclete de la Evalix pentru a face față diferitelor sarcini de curățenie. Aceste unelte te vor ajuta să curăți eficient praful, murdăria și petele de pe suprafețe, geamuri și pardoseli.


galeata cu mop rotativ online
 

1.3. Accesorii pentru depozitare și organizare
 

În timpul curățeniei de primăvară, vei dori să organizezi spațiul și să elimini dezordinea din fiecare cameră. De aceea, s-ar putea să ai nevoie de cutii, sfori, cuiere, chingi și alte soluții de depozitare și împachetare care te vor ajuta să îți păstrezi casa ordonată și aranjată.
 

1.4. Echipamente de protecție personală
 

Nu uita să te protejezi în timpul curățeniei de primăvară! Mănușile de protecție, măștile și ochelarii nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău pregătit pentru curățenia de Paște. Acestea îți vor păstra pielea și ochii în siguranță și le vor feri de substanțele chimice și particulele de praf.
 

Odată ce ai comandat și ai adunat toate materialele și echipamentele necesare, poți începe curățenia de primăvară într-un mod organizat și eficient. Asigură-te că urmezi instrucțiunile de pe etichetele produselor de curățenie și că utilizezi uneltele de la Evalix în mod corespunzător pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

Pasul 2: Aerisirea și eliminarea prafului din casă


 

Curățenia de primăvară începe cu aerisirea casei și îndepărtarea prafului și murdăriei adunate în timpul iernii. Cu măturile și lavetele potrivite de la Evalix, asigură-te că îndepărtezi eficient praful și particulele nedorite de pe suprafețe, mobilier și pardoseli.
 

2.1. Aerisirea spațiilor
 

Deschide toate ferestrele și ușile casei sau apartamentului pentru a permite aerului proaspăt să circule în interior. Această aerisire intensivă va ajuta la eliminarea mirosurilor și la împrospătarea aerului din casă. Lasă ferestrele deschise timp de cel puțin 30-60 de minute pentru a asigura o ventilație adecvată.
 

2.2. Îndepărtarea prafului de pe suprafețe și mobilier


Utilizează lavete din bumbac sau microfibră de la Evalix pentru a șterge praful de pe suprafețele orizontale și verticale, cum ar fi mese, rafturi, pervaze și dulapuri. Aceste lavete sunt eficiente în captarea prafului și sunt ușor de spălat și reutilizat.


lavete microfibra online

 

2.3. Curățarea pardoselilor și covoarelor
 

Mătură bine pardoselile pentru a elimina praful, firele de păr și alte particule de pe suprafața lor. Măturile din gama Evalix sunt disponibile în diferite dimensiuni și materiale, astfel încât să poți alege mătura potrivită pentru tipul de pardoseală pe care îl ai.

Pentru curățarea covoarelor, este recomandat să utilizezi un aspirator. Dacă ai animale de companie în casă ori pur și simplu simți nevoia unei curățări mai amănunțite a covoarelor, utilizează și o perie specială pentru covoare de la Evalix.
 

2.4. Îngrijirea textilelor
 

De asemenea, este important să îngrijești textilele din casă, cum ar fi draperiile, perdelele și husele de scaune sau canapea. Scoate-le și spală-le conform instrucțiunilor de pe etichetă sau curăță-le cu ajutorul unei perii speciale pentru textile.

După ce ai aerisit casa și ai eliminat praful și murdăria, vei observa o schimbare imediată în atmosfera și aspectul spațiului tău intim de locuit. Următorii pași ai curățeniei de primăvară te vor ajuta să te asiguri că și restul casei este la fel de strălucitor și proaspăt.

 

Pasul 3: Curățarea geamurilor și oglinzilor din casăGeamurile și oglinzile curate joacă un rol esențial în menținerea aspectului impecabil al casei tale și în crearea unei atmosfere luminoase și plăcute. În acest capitol, vom explora cum poți să folosești produsele de la Evalix pentru a obține rezultate strălucitoare în curățarea geamurilor și oglinzilor.
 

3.1. Alegerea soluțiilor de curățare potrivite


Alege un detergent de geamuri sau o soluție de curățare specială pentru suprafețe vitrate. Aceste produse sunt formulate pentru a elimina eficient petele, amprentele și murdăria de pe geamuri și oglinzi, fără a lăsa urme sau dâre. Astfel, munca ta va fi mult mai ușoară decât dacă ai freca oglinzile doar cu o cârpă înmuiată în apă.  
 

3.2. Utilizarea curățătoarelor de geamuri și racletelor
 

Curățătoarele de geamuri și racletele de la Evalix sunt concepute pentru a te ajuta să curăți geamurile și oglinzile într-un mod rapid și eficient. Începe prin a aplica soluția de curățare pe suprafața geamului sau oglinzii, folosind un pulverizator sau o lavetă umedă. Apoi, utilizează curățătorul de geamuri sau racleta pentru a îndepărta soluția și murdăria de pe suprafață, trăgând instrumentul de sus în jos într-o mișcare continuă. Pentru a evita curgerea soluției pe pardoseală, plasează o lavetă, un prosop sau o cârpă pe marginea inferioară a geamului.


racleta geam online
 

3.3. Ștergerea marginilor geamului și finisarea


După ce ai îndepărtat soluția de curățare cu ajutorul racletei, folosește o lavetă din microfibră pentru a șterge marginile geamului sau oglinzii și a elimina orice urme rămase. Acest lucru va asigura un aspect curat și strălucitor al suprafeței vitrate.
 

3.4. Curățarea cadrelor geamurilor și a accesoriilor


Nu uita să curăți și cadrul geamului, mânerele și alte accesorii, indiferent că sunt din lemn sau din termopan. Utilizează o lavetă umedă cu detergent și o perie cu peri moi de la Evalix pentru a curăța aceste zone și a elimina praful, murdăria și eventualele pete.

După ce ai terminat curățarea geamurilor și oglinzilor, vei observa o diferență semnificativă în aspectul și luminozitatea casei tale. Continuă cu pașii următori pentru a te asigura că întreagul tău spațiu strălucește!

 

Pasul 4: Curățarea și organizarea bucătăriei și băiiBucătăria și baia sunt două dintre cele mai solicitate zone ale casei și necesită o atenție deosebită în timpul curățeniei de primăvară. Întotdeauna asigură-te că aceste spații rămân curate, igienizate și bine organizate. Nu de puține ori, se spune că pe cât de curate sunt baia și bucătăria dintr-o casă, pe atât de sănătoși și îngrijiți sunt locuitorii din acea casă. De obicei, aceste două încăperi necesită cel mai mult timp și cel mai mare efort pentru curățare. Însă noi, Evalix, suntem aici să te ajutăm! 
 

4.1. Curățarea suprafețelor din bucătărie
 

Utilizează detergenți și soluții de curățare adecvate pentru a îndepărta petele, grăsimile și murdăria de pe blatul de lucru, aragaz, chiuvetă și electrocasnice. Lavetele din microfibră și periile special concepute pentru bucătărie de la Evalix te vor ajuta să curăți eficient aceste suprafețe.
 

4.2. Organizarea și depozitarea lucrurilor din bucătărie


Folosește cutii, sfori, cuiere, suporți magnetici, rasteluri și alte soluții de depozitare și organizare pentru a organiza și a depozita ustensilele de bucătărie, vesela și alimentele. Acest lucru te va ajuta să menții ordinea în bucătărie și să ai totul la îndemână atunci când gătești.
 

4.3. Curățarea suprafețelor din baie
 

Aplică soluții de curățare și dezinfectare pentru baie pe cada de baie, duș (inclusiv pe furtun și pe para de duș), chiuvetă, baterii sanitare, toaletă, gresie și faianță. Folosește perii, bureți și lavete speciale pentru baie pentru a curăța în profunzime și a îndepărta petele de calcar, murdăria și reziduurile de săpun. În curând, toate vor străluci!
 

4.4. Organizarea și depozitarea lucrurilor din baie
 

Asigură-te că toate obiectele personale și produsele de îngrijire sunt organizate și depozitate în mod corespunzător. Poți folosi cutii, rafturi, rasteluri, truse verticale de depozitare, dulăpioare de cosmetice și cuiere pentru prosoape pentru a crea un spațiu ordonat și funcțional în baie. De exemplu, în loc să lași produsele de îngrijire personală împrăștiate pe marginea căzii, pune-le pe toate pe o poliță din inox suspendată deasupra căzii și vezi diferența!
 

4.5. Înlocuirea și întreținerea accesoriilor de baie
 

Verifică și înlocuiește, dacă este necesar, articolele de baie uzate, cum ar fi periile de WC, capetele de duș și covorașele de baie. Aceste schimbări mici și economice te vor ajuta să menții un aspect proaspăt și curat al spațiului.


furtun dus online
 

După ce ai curățat și organizat bucătăria și baia cu ajutorul produselor de la Evalix, veii putea să te bucuri de un mediu plăcut și igienic în aceste zone importante ale casei tale. Continuă cu pașii următori ai curățeniei de primăvară pentru a te asigura că întregul tău cămin radiază de curățenie!

 

Pasul 5: Întreținerea de primăvară a grădinii și curțiiDacă ești norocos și ai o grădină sau o curte, primăvara este momentul perfect pentru a o pregăti de sezonul cald. Să vedem cum facem ca exteriorul casei tale să arate impecabil în cel mai rapid și simplu mod! 
 

5.1. Curățarea căilor de acces și teraselor
 

Pentru a obține efecte vizuale pozitive imediat, începe prin a îndepărta frunzele moarte, ramurile și alte resturi de pe căile de acces, terase și zone pavate. Folosește greble, mături, fărașe și găleți de la Evalix pentru a colecta și transporta resturile într-un mod eficient. După acest pas, deja spațiul tău exterior va arăta mai bine. 
 

5.2. Tunderea gazonului și întreținerea plantelor
 

Asigură-te că porțiunile de gazon și plantele din grădină sunt bine întreținute, pentru un aspect îngrijit. Utilizează uneltele și echipamentele de la Evalix, precum trimmerele, foarfecile de grădină și sapele pentru a tunde gazonul, a curăța zonele de buruieni și a pregăti solul pentru plantare, dacă plănuiești să însămânțezi.


foarfece gradina online
 

5.3. Organizarea și depozitarea uneltelor de grădină
 

Păstrează uneltele și echipamentele de grădină într-un mod organizat și accesibil. Folosește suporturi, rasteluri, dulapuri și cutii pentru a te asigura că toate uneltele îți sunt la îndemână când le cauți și bine protejate de intemperii sub un șopron sau în garaj. Astfel, eviți dezordinea vizuală, dar și împrăștierea tuturor uneltelor atunci când cauți ceva anume.
 

5.4. Instalarea și întreținerea plaselor anti-insecte
 

Protejează-ți familia de insecte și alți dăunători prin instalarea plaselor anti-insecte de la Evalix pe exteriorul ferestrelor și ușilor. Aceste plase te vor ajuta să te bucuri de aer proaspăt fără a-ți face griji în privința intrării insectelor în casă.
 

5.5. Amenajarea și actualizarea mobilierului de exterior
 

Curăță, repară și, dacă este necesar, înlocuiește mobilierul de exterior pentru a te asigura că este pregătit pentru utilizare în sezonul cald. Creează un spațiu relaxant și confortabil în curtea ta, în curând va fi vremea potrivită să te bucuri de seri perfecte afară împreună cu familia.
 

Urmând acești pași, îți vei transforma grădina și curtea într-un spațiu plăcut și funcțional, pregătit pentru activitățile de primăvară și vară. Urmând un program de mentenanță ușoară săptămânală a curățeniei de primăvară, casa și curtea ta vor arăta mereu fresh! 

 

Pasul 6: Economisirea energiei, apei și protejarea mediului


 

Primăvara este un moment potrivit și pentru a evalua consumul de energie și apă și a implementa măsuri de economisire în casa ta. În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi atât pentru protejarea mediului, cât și pentru reducerea facturilor de energie și apă.
 

6.1. Verificarea izolației și a etanșării ferestrelor și ușilor


Inspectează izolația și etanșările de la ferestre și uși pentru a te asigura că nu există pierderi de căldură (sau de răcoare de la aerul condiționat vara). Dacă este necesar, utilizează produse de etanșare de la Evalix pentru a remedia eventualele probleme și a îmbunătăți eficiența energetică a casei.
 

6.2. Înlocuirea becurilor tradiționale cu becuri LED
 

Înlocuiește becurile tradiționale cu becuri LED eficiente din punct de vedere energetic pentru a reduce consumul de energie și a menține o iluminare optimă în casă. Evalix oferă o gamă largă de becuri LED de calitate, potrivite pentru diverse tipuri de iluminat și diiverse spații.


set becuri LED online
 

6.3. Utilizarea electrocasnicelor eficiente energetic
 

Atunci când vine momentul să înlocuiești electrocasnicele vechi, alege modele eficiente energetic, cu un consum redus de energie. Acestea te vor ajuta să economisești energie și să reduci costurile facturilor la curentul electric pe termen lung. În același timp, protejezi și mediul.
 

6.4. Implementarea unui program de reciclare și reducere a deșeurilor


Creează un sistem eficient de reciclare în casa ta și încearcă să reduci cantitatea de deșeuri generate. De exemplu, poți folosi coșuri de gunoi separate pentru deșeuri menajere, sticlă, plastic și hârtie, iar apoi să le depozitezi în locurile special amenajate de autorități sau chiar să încerci să reciclezi ce se poate în centrele autorizate. De asemenea, încearcă să găsești moduri creative prin care să poți refolosi deșeurile din casa ta. De exemplu, o sticlă goală de vin se poate transforma într-o vază de flori frumos decorată de tine și de cei dragi ție. 
 

6.5. Utilizarea apei în mod responsabil


Economisește apă prin adoptarea unor obiceiuri responsabile, cum ar fi închiderea robinetului în timp ce te spăli pe dinți sau folosirea unui sistem de colectare a apei de ploaie pentru a iriga grădina. Reductoarele de debit sau sistemele de irigație eficiente te pot ajuta să economisești apă și să protejezi mediul. Ai putea adopta aceste strategii chiar din primăvara aceasta, ce zici?
 


Pasul 7: Este timpul pentru un grătar împreună cu cei dragi!Casa e curată, grădina e îngrijită, ce a mai rămas de făcut? Este timpul să sărbătorești venirea primăverii la un grătar în curte sau în aer liber cu familia și prietenii, desigur! 


gratar pentru curte online


Așadar, curățenia de primăvară nu trebuie să fie o sarcină copleșitoare. Cu ajutorul produselor de uz casnic de la Evalix, poți transforma casa ori apartamentul tău într-un spațiu curat, organizat și pregătit pentru noul sezon. Fie că este vorba de curățenia generală de primăvară, întreținerea grădinii, pregătirea casei pentru Paște, economisirea energiei și protejarea mediului sau organizarea spațiului, Evalix are soluții pentru toate nevoile tale și ale familiei tale!

Suport clienti Luni - Vineri: 09:30 - 16:30

0749044833 contact@evalix.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!